Dette er et betalt samarbeid

I NORSKE HEMMELIGHETER sitt arkiv finnes stort og smått. Hemmeligheter som får deg til å smile, hemmeligheter som er tankevekkende og hemmeligheter som gir innsikt i menneskene og samfunnet vi har rundt oss.
Blant hemmelighetene finner vi også et mørke som det er vondt å lese om. Noen av disse hemmelighetene kommer fra personer som har vært utsatt for overgrep. Akkurat nå har vi et samarbeid med Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep Oslo (SMISO) og har mulighet til å ta tak i disse hemmelighetene sammen med en organisasjon som har fagkompetanse om denne tematikken.

Målet vårt for dette samarbeidet er å spre kunnskap om incest og seksuelle overgrep og tydelig vise hvilke hjelptilbud som finnes til utsatte og deres pårørende.

Derfor har vi lyst til å høre fra deg som har vært utsatt for overgrep, eller som er pårørende til overgrepsutsatte.
Hvilke tanker og følelser har du? Hva slags hemmeligheter har du i dagens livssituasjon på grunn av det du har vært utsatt for? Har du erfaringer du ønsker å dele med andre?

Send inn her. Hemmelighetene samles inn i september, og publiseres i oktober.

Seksuelle overgrep kan skje hvem som helst, hvor som helst. Gjennom dette prosjektet håper vi å fjerne noe av tabuet rundt det å snakke om seksuelle overgrep. SMISO Oslos motto er «Incest skal tales i hjel, ikke ties i hjel». Med dette prosjektet ønsker vi å gjøre nettopp dette, sammen med alle dere der ute.

NORSKE HEMMELGHETER er nysgjerrig på om vi kan snakke om hemmeligheter som ikke burde være hemmeligheter?

Tusen takk for at du deler!

 

 

Anonymt innsendt hemmelighet, illustrert av Cathrine Louise Finstad