Det merkes at det er studiestart. Mange av hemmelighetene som kommer inn i disse dager handler om nye studiesteder, fag og forventinger. Har man valgt rett vei? Vil man få nye venner og blir man nødt til å drikke alkohol i fadderukene selv om man ikke har lyst ?

NORSKE HEMMELIGHETER deler hemmeligheter for å skape mer åpenhet rundt tema som det snakkes lite om. Som for eksempel at en av fem drikker ufrivillig.
I en fersk undersøkelse fra Blå Kors kommer det frem at aldersgruppen 18 til 29 år skiller seg ut når det gjelder drikkepress.

Undersøkelsen viser at hele 1 av 5 heller sier ufrivillig ja til alkohol enn å forklare hvorfor de ikke drikker. Dette er en økning i forhold til samme undersøkelse for to år siden. I tillegg opplever nesten 3 av 10 i aldersgruppen det som ubehagelig å takke nei til alkohol.

 

Anonymt innsendt hemmelighet, illustrert av Julie via NORSKE HEMMELIGHETERs App.

 

 

Hemmeligheter fra studenter som gruer seg til fadderukene er tankevekkende å lese. En tid som i utgangspunktet skal bestå av bekjentskap og hyggelige sosiale aktiviteter, er for noen en utfordring fordi de opplever drikkepress.

Når så mange opplever spørsmål rundt hva man har i glasset eller hva som er i flaska man holder i hånda som ubehagelig, kan vi kanskje slutte å spørre?
Det at noen har valgt seg en alkoholfri drikk eller hvorfor man har gjort det burde være langt nede på lista over interessante ting som skjer i oppstarten av studietida.

 

 

Anonymt innsendt hemmelighet, illustrert av Marlene via NORSKE HEMMELIGHETERs App

Kilder:

Artikkelen «Statsråden reagerer på drikkekulturen i fadderukene» Av Kirsti Kringstad og Ellen Flå (nrk.no 22. August 2018)