I samarbeid med Indiefilm søkte vi hemmeligheter fra pårørende av rusavhengige i forbindelse med premieren av filmen Røverdatter. Vi hadde et ønske om å vise frem hemmeligheter fra dem som kan kjenne seg igjen i filmen og som har en hemmelighet rundt det å være pårørende. Et utvalg av hemmelighetene som ble sendt inn ble illustrert og publisert i tiden før og etter premieren av filmen 16. mars 2018.

Du kan lese blogginnlegget der vi søkte etter hemmeligheter her.

Tilsammen ble 248 hemmeligheter sendt inn via innsendingsboksen på norskehemmeligheter.no. Av disse ble 35 hemmeligheter illustrert og publisert i henhold til avtale med Indiefilm. Hemmelighetene ble publisert som blogginnlegg på norskehemmeligheter.no og som innlegg på Instagram.  (I tillegg mottok vi hemmeligheter relatert til prosjektet via vår kanal på Snapchat. Disse er ikke medregnet da de ikke skulle brukes i promoteringen av Røverdatter.)

Du kan se et av innleggene av hemmelighetene slik de ble publisert som blogginnlegg her.

Du kan se et av innleggene av en hemmelighet slik de ble publisert på Instagram her.

Engasjementet fra publikum da hemmelighetene ble publisert på Instagram var stort. Postene hadde minst like godt engasjement som resterende poster. Ettersom innholdet var laget som en vanlig hemmelighet – gled de betalte innleggene naturlig inn sammen resten av feeden. Postene på Instagram hadde fra 1179 på det minste til 4320 likes på det meste. Kommentarene varierte fra 1 kommentar til 57 kommentarer på det meste. Tilbakemeldingene vi fikk fra publikum i denne perioden var at disse innleggene ikke ble oppfattet som plagsom reklame eller spam. (For ordens skyld; alle innlegg var merket) Etter ønske fra Indiefilm la vi til to linker til hjelpeapparat for dem som måtte trenge dette.

Under samarbeidsperioden arrangerte vi også en giveaway på Instagram. Der kunne publikum vinne billetter til festpremieren i Oslo. Her deltok 415 personer på Instagram, posten fikk 1938 likes i konkurranseperioden.
Les mer om giveawayen her.

Vi opplevde samarbeidet med Indiefilm som veldig ryddig og hyggelig. NORSKE HEMMELIGHETER hadde frie, kreative tøyler og vi takker Indiefilm for tilliten for at vi fikk presentere hemmeligheter i det samme formatet slik vårt publikum er vant til. En ekstra bonus er det at dette samarbeidet var noe vi med hånden på hjertet ønsker å støtte – det er det deilig å si når de “sponsede” postene skal merkes!

Alle våre innlegg ble merket slik: «I forbindelse med filmen @roverdatter.no viser vi hemmeligheter fra pårørende av rusavhengige. Trenger du noen å snakke med? Kontakt barsnakk.no eller Blå Kors Kompasset @barnavrus @blakors_kompasset . For ordens skyld: dette er et betalt blogginnlegg. Det er ikke ofte NORSKE HEMMELIGHETER finner samarbeidspartnere som matcher våre verdier og mål for prosjektet.»

Har du lyst til å samarbeide med NORSKE HEMMELIGHETER? Les mer her

 

En av hemmelighetene som ble illustrert under samarbeidet med Indiefilm.