I dag klokka 14 blir det snakk om NORSKE HEMMELIGHETER direkte på radio´n!
Programmet er Brønsj på NRK P1 som er «et direktesendt magasin som gjør søndagen litt bedre» i følge NRK sine nettsider. Det høres jo både lovende og hyggelig ut!
Jeg har med meg tre utvalgte hemmeligheter i studio og det blir snakk om både disse, prosjektet generelt og kanskje får jeg høre en hemmelighet fra dem som leder programmet?
Denne hemmeligheten ble sendt inn til prosjektet den 31. desember på et tidspunkt der mange er på fest med venner for å feire det nye året. Tidspunktet for når hemmelighetene sendes inn kan skape et ekstra kontrapunkt og ensomhet er noe vi helt klart bør snakke mer åpent om.

Denne hemmeligheten er med fordi denne er det nok mange som kjenner seg igjen i! En liten hverdagshemmelighet som også viser at hemmelighetene reflekterer tida vi lever i. I 2009 da prosjektet starta fantes ikke SnapChat eller Instagram for eksempel – mens nå i 2018 er det helt vanlig med hemmeligheter som er relatert til sosiale medier…
Hemmeligheten er illustrert av Cathrine Arntsen

Jeg har også med en hemmelighet om kjærlighet, for dette er et tema som går mye igjen. Enten som hemmelige forelskelser, ekteskap, kjærlighetssorg og brudd. Og hemmeligheter som denne som kanskje har flere fortellinger mellom linjene litt avhengig av hvem som leser den… I tillegg er teksten ikke på bokmål, som et eksempel på at hemmeligheter vises frem akkurat slik de er skrevet inn. Med skrivefeil, uten skrivefeil, på dialekt og på nynorsk. Kanskje kan måten hemmelighetene er skrevet på fortelle noe om avsenderen?